Mordet i Landskrona

Hedersmord vållade diskussion

Frågan om det var ett hedersmord när en 19-årig kvinna i Landskrona förra året höggs ihjäl i sin lägenhet diskuterades livligt i hovrätten i Malmö när förhandlingarna avslutades.

Åtalad för systermord ej psyksjuk

En 17-årig pojke som åtalats för mord på sin 19-åriga syster i Landskrona i april lider inte av någon allvarlig psykisk störning. Det visar den rättspsykiatriska undersökningen.

Slutdag i rätten om systermord

I dag, måndag, avslutar Lunds tingsrätt förhandlingarna i målet som gäller mordet på en 19-årig kvinna i Landskrona i april.

Mordrättegång mot misstänkt lillebror

En 19-årig kvinna mördades i våras i sitt hem i Landskrona genom ett hundratal hugg med två knivar och en sax. I dag börjar rättegången i Lunds tingsrätt mot hennes 17-årige lillebror, som mot sitt nekande är åtalad för dådet.

Lyfter fram hedersmotiv i rättegång

"När jag var 15 år blev jag våldtagen och bortgift" berättade den 19-åriga kvinnan i ett inspelat samtal sex dagar innan hon mördades i våras. Åklagaren har åtalat brodern för mordet – men ser inget hedersspår. Men hedersmotivet lyfts ändå fram i rättegången.

17-åring åtalas för mord på syster

En 17-årig pojke åtalas vid Lunds tingsrätt för mord. Enligt åtalet har han använt två knivar och en sax när han dödade sin syster den 23 april i Landskrona. Obduktionen visade att hon tillfogats mer än 100 skador. Flera av skadorna har var för sig varit dödliga.

Mördade 19-åringens pappa dömd för dödshot

Pappan till den 19-åriga kvinnan som hittades knivmördad i Landskrona den 23 april är tidigare dömd för dödshot. Pappan hotade att bränna ner kvinnans skola och slå ihjäl två lärare, skriver Aftonbladet.

Broder får stanna i häkte

Hovrätten anser att bevisen räcker för att hålla den 17-årige pojke som är misstänkt för knivmord på sin syster i Landskrona fortsatt häktad.

Misstänkt mamma släpptes

Åklagarens misstankar mot mamman till den knivmördade 19-åringen i Landskrona har stärkts. Men tingsrätten tyckte inte att de höll för en omhäktning. Då brast det för kvinnan, som släpptes ur häktet på fredagen.

19-åringens mamma begärs omhäktad

Mamman till den 19-åriga kvinna som knivmördades i Landskrona i förra veckan har begärts omhäktad, på sannolika skäl misstänkt för anstiftan till mord. Hon sitter för närvarande häktad som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Mördad kvinna hedrades i Landskrona

Mordet på den 19-åriga kvinnan i Landskrona har vållat sorg och förstämning. På söndagen fick de som önskade visa sin medkänsla och aktning för offret komma till en möteslokal under ett par timmar.

Bror och mamma häktade för mord

En 16-årige pojke häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkt för mord på sin 19-åriga syster. Samtidigt häktade tingsrätten i Lund mamman skäligen misstänkt för anstiftan till mord.

Kvinnomord: Med skammen som signum

Signerat – Hanne Kjöller.

I spåren av hedersbrottet: Risker ansvar för socialtjänsten

Två personer är nu anhållna för knivmordet på en 19-årig kvinna i Landskrona i måndags. Förutom den mordmisstänkte 16-årige pojken är en 39-årig kvinna misstänkt för anstiftan. Även hon hör till offrets krets av närstående.

”Hedersrelaterat våld är ett för snävt begrepp”

En förlorad oskuld följs av misshandel, ständig övervakning, uteslutning ur familjen och rent av mord. Det brukar kallas hedersrelaterat våld, men fenomenet är för dynamiskt och mångfacetterat för att ringas in i det, säger forskaren Siv-Britt Björktomta.

Kvinna anhållen efter knivmord

Ytterligare en person har anhållits i utredningen av knivmordet i måndags på en 19-årig kvinna i Landskrona, rapporterar TV 4 Nyheterna Malmö. Uppgiften bekräftas av polisen.

”Hedersvåld vårt största folkhälsoproblem”

På tisdagen stod det klart att ännu en kvinna dött till följd av så kallat hedersvåld. Det är ett av Sveriges största folkhälsoproblem, hävdar Carin Götblad, regeringens nya samordnare på området. ”Fullkomligt oacceptabelt” säger hon om fall som det i Landskrona på tisdagen.

Kvinna knivdödad i Landskrona

En 19-årig kvinna knivskars till döds i en lägenhet i Landskrona sent på måndagskvällen. En 16-årig pojke anhölls ett par timmar senare misstänkt för mord.

Visar 19 av 19

Mer från förstasidan

Facken
TCO:s och Saco:s ordförande. Foto:TT

 ”Tiotusentals kronor att spara”. Avtalen är okända för många medlemmar. 29  15 tweets  14 rekommendationer  0 rekommendationer

 Utöver Hornsgatan. Trafikborgarrådet öppnar för fler dubbdäcksförbud i Stockholm. 5  4 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

dubbdack288
Foto:Ove Säverman
Annons:
turkietpuff
Foto:AFP

 Åklagare tagen som gisslan i Turkiet. Grupp på yttersta vänsterkanten. 2  2 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
norwegian
Foto:TT

 Norwegianplan fick mellanlanda i Köpenhamn. Var tvungna att slänga av en passagerare. 29  9 tweets  20 rekommendationer  0 rekommendationer

 Kan du de svåra orden från lördagens högskoleprov? Testa dina kunskaper här! 10584  62 tweets  10517 rekommendationer  5 rekommendationer

hogskoleprovspuff
Foto:TT
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Så får du DN:s flash

 Missa inga nyheter. DN:s app ger dig senaste nytt.
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 I digital form. Läs dagens tidning i sin helhet här.
Annons:

Mest delat

Annons:
DN granskar

Tipsa oss på DN

 Lämna ditt tips anonymt Just nu granskar vi jäv och korruption.

DN på Facebook

 Klicka på gilla-knappen. Få de viktigaste nyheterna direkt i ditt Facebookflöde.
Annons:

DN på Twitter

 Här kan du följa oss. Det bästa ur nyhetsflödet.
Annons:

DN Debatt

”Min chef är ett kontrollfreak”

 Karriärrådgivaren. Jobbet är roligt, men arbetsglädjen borta.

Dagens Rocky

 Till serien. Missa inte Martin Kellermans antihjälte.

Dawit Isaak har suttit fängslad

 dagar,  tim,  min och  sek.

Kontakt DN.se

Nyhetschef:
Mikael Bondesson
Redaktör:
Susanne Jacobsson
E-post DN.se: www@dn.se
Tel. DN.se: 08-738 23 23
DN:s växel: 08-738 10 00
Pren.ärenden: 08-738 26 00