Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Missförhållandena inom äldrevården

Frågor och svar om DN:s granskning av Carema

DN inledde under 2011 en mycket uppmärksammad granskning av vårdföretaget Carema Care. Artiklarna, som nominerades till Stora Journalistpriset, ledde till en intensiv mediebevakning. DN svarade 2012 på ett antal frågor om granskningen. Här är en uppdaterad version av det dokumentet.  Läs artikeln 6  0 tweets  6 rekommendationer  0 rekommendationer

Carema byter namn

 Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg . Det nya namnet blir Vardaga. 667  0 tweets  657 rekommendationer  10 rekommendationer

Expert: ”Vanligt med vänskapskorruption på arbetsplatserna”

Korruption inom kommuner och landsting kan vara vanligare än vi tror, varnar forskare. Men den som myglar slipper oftast undan - medan en ”whistleblower” som slår larm straffas.

Nu lämnar även privata företag äldreomsorgen

Nu börjar även de privata företagen lämna äldreomsorgen. Aleris slutar bedriva hemtjänst i Järfälla på fredag och funderar på att lägga ner i flera andra kommuner i länet. ”Jag tror att vi bara har sett början på avhoppen, många andra företag resonerar likadant”, säger Anne-Marie Svensson, vd för Aleris omsorg.

Östermalm säger nej till Carema

Det tredje äldreboendet i Stockholm som får ny ledning är Linnégården på Östermalm. De lokala politikerna vill inte förlänga avtalet med Carema och anser att deras erfarenheter bör väga tyngre när staden delar ut äldrevård till entreprenörer.

Capio köper Carema Sjukvård

Sjukvårdskoncernen Capio köper Carema Sjukvård med bland annat 35 vårdcentraler och flera specialistverksamheter. Den köpta verksamheten har en omsättning på cirka 1,7 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande från Carema.

Förändringar som skett efter vårdskandalen

Tydligare upphandling Flera kommuner väljer nu att göra tydligare upphandlingar med större fokus på kvalitet. Enligt Sveriges Kommuner och landsting, SKL, är många kommuner mer återhållsamma när det gäller att lägga ut verksamheter på externa utförare.Utredningar om privat kontra kommunalt Efter mediedebatten hösten 2011 gav regeringen i uppdrag till Socialstyrelsen att undersöka om det fanns några skillnader mellan privat och kommunal äldreomsorg. Resultatet visade att det inte fanns några en...

Kommunerna sätter press på vårdföretagen

Svenska kommuner ställer allt hårdare krav på dem som vårdar våra äldre. Efter Carema­skandalen har flera kommuner förändrat sina upphandlingar och tagit fram nya avtal med omsorgsföretagen. Samtidigt arbetar regeringen med att ta fram en kvalitetsstämpel på ”godkänd äldreomsorg”.

Expert sågar Caremas nya avtal

Efter äldrevårdsskandalen införde vårdföretaget Carema Care meddelarskydd för sina anställda.Men avtalet är ingenting värt, menar yttrandefrihetsexperten Nils Funcke.

Visa fler

Visar 12 av 142

Mer från förstasidan

gisslan-puff
Foto:AFP

 IS tar på sig dådet. Dödade polischefen – höll sedan familjen fången.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Dagens Rocky

 Till serien. Missa inte Martin Kellermans antihjälte.
Annons:

Kontakt STHLM

E-post:
sthlm@dn.se
Nyhetstips om Stockholm:
08-738 23 23

Kontakt På Stan

Kontakta På Stan om du har synpunkter eller frågor. Tipsa klubb, konsert, konst, scen, barn eller övriga evenemang om något som händer i Stockholm.

Annons: