Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt
Valet 2014

Alexander Bard hoppar av C

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0

Artisten Alexander Bard var med om att arbeta fram Centerpartiets idéprogram En hållbar framtid som antogs 2013. Men nu lämnar han partiet.

Artisten Alexander Bard var med om att arbeta fram Centerpartiets idéprogram En hållbar framtid som antogs 2013. Men nu lämnar han partiet.

– Beslutet har vuxit fram under en längre tid. Men Centerkvinnornas utspel om att den svenska sexköpslagen ska gälla utomlands som de publicerade i en debattartikel i Svenska Dagbladet blev droppen. Jag kan inte på något sätt bli associerad med ett parti som skriver så dåliga debattartiklar, säger Alexander Bard.

Enligt uppgifter till DN ska Alexander Bard innan avhoppet ha uttryckt sig nedsättande mot medlemmar i Centerkvinnorna på ett intern diskussionsforum, och bland annat kallat dem för ”missfoster”.

– Ja, det stämmer. Jag tycker att människorna som har skrivit debattartikeln är missfoster. Den är så otroligt dåligt skriven.

Är det mindre allvarligt att kalla personer för missfoster och säga att du hatar dem än att skriva illa?

– De hatar i artikeln, den är full av hat. Jag har all rätt att hata dem för de hatade först. Det har man alltid rätt att göra. Den som hatar först är den som är ansvarig. Det förakt som de visade människor i artikeln gör att det är fullt berättigat att hata dem för det och betrakta dem som missfoster, säger Alexander Bard.

– Centerpartiet kommer att dö, jag ser ingen framtid för det. Partiet kan inte ena sekunden säga att man är för frihet och samtidigt driva en politik mot frihet. Jag är gärna råttan som lämnar skeppet först.

Alexander Bard sade upp sitt medlemskap i Centern på tisdagen och kontaktade i stället Piratpartiet.

– Jag är tillgänglig för dem på det sätt de vill använda mig.

Annons:

Hannes Hervieu, ledamot av partistyrelsen och förbundsordförande för Centerstudenter, är en av dem som har reagerat starkt på Bards attack på Centerkvinnorna.

– Det är sorgligt att en vuxen person uttrycker sig på det här sättet. Och det är ingen förlust för partiet att bli av med en människa som använder sådant språk, säger Hannes Hervieu, och tillägger:

– Jag upplever inte att Alexander Bard har haft någon makt eller bidragit till något i partiet.

Kommentarer (43)

Den här artikeln går inte längre att kommentera.

0 Per sida:

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

gisslan-puff
Foto:AFP

 IS tar på sig dådet. Dödade polischefen – höll sedan familjen fången.

DN granskar

Tipsa oss på DN

 Lämna ditt tips anonymt DN:s reportrar granskar jäv och korruption.