Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt
Valet 2014

KDU försvarar sig mot interna kritiken

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0

Sara Skyttedal, Kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande, försvarar sig mot den hårda interna kritiken mot att hon efterlyser en gräns för hur många flyktingar Sverige kan ta emot. ”Många efterfrågar en sansad diskussion”, säger hon till DN.

Sara Skyttedal, Kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande, försvarar sig mot den hårda interna kritiken mot att hon efterlyser en gräns för hur många flyktingar Sverige kan ta emot. ”Många efterfrågar en sansad diskussion”, säger hon till DN.

Sverige var i fjol det land som tog emot flest flyktingar i EU. Tyskland tog emot näst flest, men många andra EU-länder tar emot betydligt färre. Det är en ohållbar situation, anser Sara Skyttedal som nu försvarar sin hårt kritiserade artikel DN Debatt.

– Min artikel tar upp praktiska lösningar och praktiska problem. Hittills har ingen ifrågasatt den verklighetsbeskrivning som jag för fram, säger den 29-åriga riksdagskandidaten som också är vice ordförande i det europeiska kristdemokratiska ungdomsförbundet YEPP.

Sara Skyttedal valde att inte informera partiledningen förrän det var klart att DN Debatt-artikeln skulle publiceras. Hennes utspel var förankrat i KDU:s förbundsstyrelse.

– Jag står bakom valmanifestet, men KDU har utöver det full möjlighet att driva frågor själva i valrörelsen. Vi har en politik som är självständig, säger hon.

Men är inte det här en retorik som påminner om Sverigedemokraternas?

– SD:s mål är att sätta stopp för invandringen. Mitt mål är att klara invandringen. I min artikel tar jag upp praktiska lösningar och problem. När SD tar upp den här frågan är det invandrarna som är problemet, säger Sara Skyttedal.

Hur tror du att din artikel kan gynna KD i valrörelsen?

-– Jag tror att många efterfrågar en sansad diskussion om hur vi kan fortsätta vara generösa och praktiskt lösa de utmaningar som finns med migrationen i Sverige.

Annons:

Och då måste man diskutera en gräns för hur många flyktingar Sverige kan ta emot?

– Jag menar att det finns en gräns, som inte är fast, utan som kan bli högre. Den kan höjas om vi tar itu med den stelbenta arbetsmarknaden och med bostadsbristen som råder.


Läs mer:

Internt storbråk inom KD

”Vi måste börja diskutera gräns för antalet flyktingar”

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

gisslan-puff
Foto:AFP

 IS tar på sig dådet. Dödade polischefen – höll sedan familjen fången.

DN granskar

Tipsa oss på DN

 Lämna ditt tips anonymt DN:s reportrar granskar jäv och korruption.