Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt
Valet 2014

Reinfeldt vill fokusera på arbetskraft

Bokmärk artikel

Foto: Adam Ihse/TT

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0

Göteborg Framför ”Arbetskraften lyfter Sverige” i lysande bokstäver frälste Fredrik Reinfeldt nästan 3.000 moderatpolitiker. ”Det är kärnan i vad vi moderater tror på”, säger Fredrik Reinfeldt.

Framför ”Arbetskraften lyfter Sverige” i lysande bokstäver frälste Fredrik Reinfeldt nästan 3.000 moderatpolitiker. ”Det är kärnan i vad vi moderater tror på”, säger Fredrik Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldts tal för att elda valarbetarna inför höstens val inramades med en rad attribut som för tankarna till amerikanska partikonvent. Konfetti, mängder av ballonger och hög musik.

Moderatledaren kom in på scenen till tonerna av ”Also sprach Zarathustra”, samma intro som Elvis brukade ha under de sista åren av sin karriär, då han mestadels uppträdde i Las Vegas.

Under talet präntade Fredrik Reinfeldt in partiets nya budskap ”Arbetskraften lyfter Sverige”. Sedan alliansen kom till makten 2006 har arbetslösheten ökat. Samtidigt har sysselsättningen ökat räknat i antal, liksom den totala arbetskraften.

Det vill Fredrik Reinfeldt fokusera på i stället för arbetslösheten. I slutet av talet uppmanade han de nästan 3.000 lokalpolitikerna att hoppa jämfota så att Socialdemokraterna skulle känna kraften i arbetskraften.

Moderatledaren gick också till angrepp mot Stefan Löfven för att han inte vill göra upp före valet med Miljöpartiet och Vänsterpartiet. En internationell utblick med anledning av krisen i Ukraina fick också stora applåder.

Kommentarer (25)

Den här artikeln går inte längre att kommentera.

0 Per sida:

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

gisslan-puff
Foto:AFP

 IS tar på sig dådet. Dödade polischefen – höll sedan familjen fången.

DN granskar

Tipsa oss på DN

 Lämna ditt tips anonymt DN:s reportrar granskar jäv och korruption.