Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 19:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/debatt/58-procent-av-svenskarna-tror-att-globaliseringen-hotar-jobben/

DN DEBATT

DN Debatt. ”58 procent av svenskarna tror att globaliseringen hotar jobben”

Ny stor TCO-undersökning om européernas syn på tillväxt och välfärd: Tullar löser inte problemen.Det finns en stor oro i Europa över vad globaliseringen kan innebära för jobben, företagen och ekonomin, visar en ny undersökning som TCO genomfört. Störst är oron i Tyskland där 61 procent tror att globaliseringen hotar jobben. I Sverige är siffran 58 procent och i Storbritannien 53 procent. Få tror att högre tullar kan skydda företagen, skriver TCO:s ordförande Sture Nordh.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.