Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-01 21:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/debatt/800-personer-far-ga-nar-ams-har-skrotats/

DN DEBATT

DN Debatt. ”800 personer får gå när Ams har skrotats”

Arbetsförmedlingens generaldirektör Bo Bylund: Vi ska bli bättre på att serva framför allt de mindre företagen.Vid årsskiftet ersattes Arbetsmarknadsstyrelsen och Arbetsmarknadsverket av en enda myndighet: Arbetsförmedlingen. Det innebär en besparing på 500 miljoner kronor och en minskning av antalet anställda med cirka 800 personer. I den nya organisationen ska vi värna om vår kärnverksamhet – att arbetsgivare ska hitta kompetent arbetskraft och arbetssökande ett jobb. Men vi måste göra mer för att på ett tydligt sätt kunna mäta våra egna kostnader i förhållande till insatser och effekter. Och vi kan bli bättre på att betjäna framför allt de mindre företagen – de ska nu bli en prioriterad grupp. Det skriver Bo Bylund, tidigare Ams-chef och sedan den 1 januari generaldirektör för Arbetsförmedlingen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.