Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 14:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/debatt/fyra-av-tio-generaldirektorer-vagar-inte-fatta-beslut-i-kris/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fyra av tio generaldirektörer vågar inte fatta beslut i kris”

Ny undersökning från fackförbundet ST: Fler än hälften av verkscheferna säger sig sakna stöd från regeringen.Mer än 40 procent av cheferna för de statliga myndigheterna anser att de helt eller delvis inte kan fatta nödvändiga beslut i en krissituation utan att vänta på regeringens ställningstagande. 57 procent av generaldirektörerna säger att de delvis eller helt saknar stöd från regeringen vid en kris. Bara en tredjedel av cheferna anser att det finns ett fungerande system för hur de ska handla mot andra myndigheter i akuta situationer. Det är uppenbart att regeringen har brustit i sin samordnande funktion. Myndighetschefernas agerande får inte förhalas på grund av otydliga riktlinjer i förhållande till regeringen. Krishanteringsförmågan ska över huvud taget inte ha med partipolitik att göra, skriver Fackförbundet ST:s ordförande Anette Carnhede.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.