Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 10:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/debatt/globala-infektionssjukdomar-de-fattigastes-storsta-gissel-2/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Globala infektionssjukdomar de fattigastes största gissel”

Tragiskt om det måste till krig som i Vietnam och Irak för att rika länder ska mobilisera forskningsresurser.För tio år sedan satsades 90 procent av världens medicinska forskningspengar på tio procent av världens ohälsa medan bara tio procent av pengarna satsades på 90 procent av ohälsan. I dag har klyftan förvärrats och handlar snarare om 95 respektive 5 procent. Cirka 15 miljoner människor dör varje år i infektionssjukdomar som den rika världen både kan och borde förhindra, skriver ledamöterna i den nyligen startade Världsinfektionsfonden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.