Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 17:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/debatt/perssons-ledarstil-forvanar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Perssons ledarstil förvånar”

Statsvetarprofessor Olof Ruin: Statsministern borde inse det politiska värdet i att tona ner sin egen betydelse.Göran Persson beter sig på ett sätt som väcker berättigad förvåning. S-veteranen Lena Hjelm-Wallén menar att han mästrar enskilda statsråd. På partikongressen bryr han sig inte om att delta i debatterna. Däremot klargör han att ett beslut där inte behöver följas. Det är överraskande att Persson inte förstår den politiska vikten av en anspråkslös framtoning. Tage Erlanders ledarstil utgör där ett manande föredöme. Det skriver professor Olof Ruin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.