Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 19:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/debatt/s-maste-saga-nej-till-eu-fordraget/

DN DEBATT

DN Debatt. ”S måste säga nej till EU-fördraget”

Ledande socialdemokrater kräver att partiet ändrar inställning till EU: Så länge Vaxholmsfrågan inte är löst måste vi vägra att skriva under EU:s nya fördrag.EG-domstolens utlåtande i Vaxholmsfallet måste få konsekvenser för den socialdemokratiska EU-politiken. En grundbult i socialdemokratisk politik och i den svenska arbetsmarknadsmodellen slås sönder. Därför kan Sverige inte nu fortsätta att vara den mest godtrogna medlemmen i den europeiska familjen. Vi socialdemokrater måste bli mycket mer ifrågasättande till det EU gör. Vi bör ställa som villkor att Vaxholmsfrågan ska lösas på ett för oss acceptabelt sätt och vägra ratificera EU-fördraget så länge detta inte skett. Det skriver tidigare s-ministern Morgan Johansson tillsammans med riksdagsledamoten Bo Bernhardsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.