Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 21:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/debatt/sverige-borde-krava-snabbt-slut-pa-kriget-mot-terrorn/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sverige borde kräva snabbt slut på kriget mot terrorn”

Det är hög tid att ställa in ”kriget mot terrorn”. Erfarenheten visar att massiva våldsinsatser utlöser en spiral av våld, skriver Anders Björnsson.Paniken föds och göds av det permanenta krigstillståndet. Om västvärlden varje dag måste värja sig mot anfall från den internationella terrorismen så blir det också logiskt att inskränka medborgerliga friheter. Sveriges justitieminister vill ha övervakning av medborgare till varje pris, skriver historikern och författaren Anders Björnsson. Detta är hotet mot ”vårt öppna samhälle”, inte terrorismen. Terrorister är våldsverkare, kriminella. De ska bekämpas på lämpligt sätt, med tvångsmedel.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.