Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 14:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/debatt/vi-satsar-1-5-miljarder-mot-arbetskraftsbristen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi satsar 1,5 miljarder mot arbetskraftsbristen”

Mona Sahlin och Thomas Östros presenterar socialdemokraternas vårskuggbudget: Arbetsgivarna ska få styra över 17 000 nya utbildningsplatser.Socialdemokraterna presenterar i dag sitt förslag till vårbudget. Den tar sikte främst på yrkesutbildning för vuxna, kommersiell forskning och satsning på att unga ska komma ut på arbetsmarknaden. Vi vill avsätta ytterligare en miljard kronor till det nya forskningsprogrammet för näringslivet. För att företagen ska nyanställa unga människor vill vi ge lönekostnadsavdrag med 50 procent. Och vi vill satsa en och en halv miljard kronor på att skapa 17 000 platser i yrkesutbildning anpassad för vuxna. Därtill vill vi investera 100 miljoner kronor i minskad kol- och oljeanvändning i industrin. Det skriver den socialdemokratiska oppositionsledaren Mona Sahlin och partiets ekonomisk-politiske talesman Thomas Östros.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.