Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/ekonomi/abe-vill-sanka-skatter/

EKONOMI

Abe vill sänka skatter

Direkt Text

Japans premiärminister Shinzo Abe överväger att införa nya skattelättnader avsedda att uppmuntra företag att höja löner och öka investeringarna för att stödja den ekonomiska tillväxten. Det rapporterar Reuters som citerar icke namngivna regerings- och partikällor.

Shinzo Abe planerar att presentera de nya skatteinitiativen vid en presskonferens på måndag, då han också väntas utlysa nyval till nästa månad.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt