Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/ekonomi/infor-valet-i-tyskland-pa-sondag/

EKONOMI

Inför valet i Tyskland på söndag

DN frågar: Vad är den viktigaste ekonomiska frågan?

Wolfgang Knaus, bemannings­anställd från Österrike:

– Arbetstrygghet och högre löner. Jag tycker inte jag får särskilt stor del av lönekakan och som bemanningsanställd har man sämre villkor. Jag har bara ett korttidskontrakt.

Susanna Lümkemann, Nordrhein Westfalen:

– Skatterna. Som det är i dag betalar de rika för lite skatt och låg/medel­klass för mycket. Det är också ­viktigt att de nyanlända får bättre hjälp att integrera sig. De sätts bara i en förläggning utan att få hjälp.

Niklas Kreusch, Berlin:

– Reglerna kring banker. Det är svårt att förstå hur lätt banker räddas med statliga medel när andra industrier inte gör det. Men egentligen är inte ekonomin någon stor fråga i det här valet, den går ju bra just nu.

Sven Zarning, Nordrhein Westfalen:

– Det behövs mer pengar till utbildning och barnomsorg. Det finns för få lärare, för få barnomsorgsplatser, för lite skolor och för få poliser. Allt det gör det svårare med integrationen av flyktingar och för alla andra.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt