Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/ekonomi/kunder-lamnar-nordea/

EKONOMI

Kunder lämnar Nordea

TT Text

Hundratals kunder från Nordea har strömmat in till andra banker, däribland SEB, Danske Bank och SBAB.

– Vi har ett stort inflöde från Nordea. Cirka 50 procent av bytesansökningarna kommer från Nordea, att jämföra med 20 procent i vanliga fall, säger Karin Hellgren, informationschef vid SBAB.

Även facket Seko lämnar Nordea efter flyttbeskedet av huvudkontoret till Finland. Men Nordea uppger att kundavhoppen inte är fler än normalt.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt