Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/ekonomi/tillverkningsindustrin-rekordstark/

EKONOMI

Tillverkningsindustrin rekordstark

TT Text

Den svenska ekonomin stärks ytterligare. Främst är det tillverkningsindustrin som går allt starkare, visar Konjunkturinstitutets (KI) barometerindikator som steg från 110,5 i augusti till 113,8 i september.

Det är sjätte månaden i rad som indikatorn, som mäter styrkan i den svenska ekonomin, visar på en betydligt starkare tillväxt än normalt, skriver KI. I tillverkningsindustrin nådde mätningen en ny rekordnivå.

”Synen på läget är ljus på bred front och en majoritet av industrins delbranscher rapporterar om ett starkt eller mycket starkt läge”, skriver KI.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt