Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-22 13:46 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/familj/den-siste-overlevande-fran-hansa-har-avlidit/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Familj

Den siste överlevande från "Hansa" har avlidit

F generallöjtnanten ARNE MOHLIN, Täby, har avlidit, 82 år gammal. Han var en av de två överlevande från "Hansa"katastrofen.

Arne Mohlin, då kapten vid ingenjörstruppen, var ombord på "Hansa" på väg till en militär inspektion på Gotland när katastrofen, som kom att kräva 84 dödsoffer, inträffade. Han har i TV, radio och böcker beskrivit vad som hände den ödesdigra novembernatten. Till hösten kommer en bok ut skriven av Jurgen von Zweigbergk och Roger Bengtsson. Olyckan har tidigare behandlats i verket "Hansakatastrofen" av K G Andersson.

ARNE MOHLIN, föddes i Stockholm, son till läroverksadjunkt Einar Mohlin och dennes maka Gunhild. 1930 avlade han officersexamen, blev löjtnant 1935, kapten 1940, major 1948, överstelöjtnant 1952 och överste 1955.

Han var chef för armestabens organisationsavdelning, chef för Ing 2 i Eksjö och för I 16 i Halmstad. Efter att ha varit chef för armestaben var han militärområdesbefälhavare i Övre Norrland fram till pensioneringen 1972. Han var militär expert i 1949 års försvarsutredning och ledamot av 1958 års försvarsledningskommitte.

Hans närmaste är makan Martha, gymnastikdirektör, sonen Björn Mohlin, kommendörkapten, med familj, dottern Barbro Carlmark, resebyråtjänsteman, med familj, och dottern Karin Mohlin, flygvärdinna.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt