Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 11:27 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/familj/ingvar-rindborg/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Familj

Ingvar Rindborg

Civilekonomen, före detta vice vd i Svenska sparbanksföreningen, Ingvar Rindborg, Sköndal, har avlidit i en ålder av 84 år. Han efterlämnar hustrun Marianne och barnen i äktenskapet med framlidna Kerstin Rindborg, Birgitta, Håkan och Mikael med familjer, Mariannes söner Jonas och Ola med familjer och sina syskon Gun och Stig med familjer, stor släkt och många vänner.

Ingvar Rindborg föddes och växte upp på söder i Stockholm. Han blev 1962 civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg. Han hade en gedigen erfarenhet från bank- och finansförvaltning i Gränges, Svenska Handelsbanken och Götabanken när han 1975 anställdes som vice vd i Svenska sparbanksföreningen. Hans uppgift var att för sparbankernas räkning bygga upp det nätverk av investmentbolag som skulle stödja den inmarsch i sektorn mindre och medelstora företag som sparbankerna inledde i början på 70-talet.

Ingvar Rindborg gjorde en avgörande insats med sin kompetens och sitt kontaktnät, och verksamheten växte snabbt. Sparbankernas engagemang samlades i Sparbankernas förvaltningsaktiebolag där Ingvar Rindborg också var vd. Utifrån den positionen var han också styrelseordförande/ledamot i ett 20-tal företag, några börsnoterade som till exempel Eken och fastighetsbolaget Sifab.

Ingvar Rindborg var som ledare vänlig och omtänksam och samtidigt bestämd och tydlig. Han var djupt medveten om att han ansvarade för andras pengar och hade inga som helst anlag för att ge sig in i spekulativa affärer. Han var lojal i ordets allra bästa betydelse och avstod inte från att säga vad han ansåg vara rätt och riktigt. Ingvar avskydde falskspel och oärlighet. Hans vänlighet och allmänt glada humör kunde i dessa sällsynta fall snabbt övergå till skarpt tilltal och man kunde se att hans ljusa blick fick en stålgrå, nästan mörk, dimension.

Som person och vän var Ingvar en glad Ekenskis och en omtänksam medmänniska. Hans inställning till människor och livet var i hög grad präglad av hans tro. Han var medlem i Norrmalms baptistförsamling där han och hans familj fick och får trygghet och tröst och glädje. Vi, Ingvars vänner från sparbankstiden, känner saknad, sorg och vemod men också tacksamhet och glädje över de många stunder på hans älskade Utö, i fjällen och vid gemensamma resor, som vi fick dela med Ingvar och hans familj.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt