Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 23:22 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/familj/nils-goran-enggren/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Familj

Nils-Göran Enggren

Förre kyrkoherden Nils-Göran Enggren, Vallentuna, avled den 27 februari nästan 90 år gammal. Närmast anhöriga är sonen Nils samt dottern Anna med familj.

Nils-Göran arbetade i flera olika församlingar, men den längsta tiden var han verksam i Täby. Hit kom han som kyrkoherde 1964 och stannade kvar till 1981.

Under denna tid expanderade Täby kraftigt och invånarantalet nästan fördubblades. Nils-Göran var med och byggde upp församlingen till vad den i stort sett är än i dag. Tibble församlingsbyggnad och kyrka tillkom. Lägergården Karlberg på Björkö, som har betytt så mycket för verksamheten, speciellt ungdoms- och konfirmandarbetet, inköptes på Nils-Görans initiativ. Detta för att bara nämna några exempel.

Nils-Göran var i många avseenden före sin tid. Han var en god organisatör, planerade långsiktigt och skapade entusiasm bland medarbetare och förtroendevalda. Han engagerade sig mycket i barn- och ungdomsverksamheten och var också en utmärkt och omtyckt predikant.

Nils-Göran visade stor empati och stort intresse för den enskilda människan och hade efter sin pensionering regelbunden kontakt med många människor.

Han behärskade konsten att berätta historier på ett inspirerande och humoristiskt sätt.

Han hade också ett stort samhällsengagemang, vilket bland annat resulterade i ett flertal samtal till företag och till den så kallade klagomuren på Sveriges radio och television, varvid han lämnade såväl positiva som negativa synpunkter.

Vi är många i Täby som saknar Nils-Göran, men vi är mycket tacksamma för att vi fick lära känna honom och för allt det gedigna arbete som han utförde åt församlingen.

Karin och Åke Andersson

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt