Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 19:24 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/familj/ulla-carin-giertz/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Familj

Ulla-Carin Giertz

Ulla-Carin Giertz, Enebyberg, har avlidit nyss fyllda 75 år. Närmast anhöriga är maken Helge Skoog och en stor familj.

Efter ett yrkesliv på ledande positioner i regeringskansli och myndigheter satsade Ulla-Carin på ledarutveckling. Vid en ålder då andra fokuserar på pensionärsliv blev Ulla-Carin partner i Gaia Leadership AB. Hon gjorde betydelsefulla insatser i utvecklingsprojekt hos Gaia Leaderships kunder.

Ulla-Carin var erfaren, livskraftig, nyfiken, samverkande, drivande – och lyssnande. Till sina ledaregenskaper – utvecklade inom Riksrevisionsverket, flera av regeringskansliets departement, Generaltullstyrelsen, SIPU, Kammarkollegiet och i statliga utredningar (SOU) – lade Ulla-Carin till ett coachande förhållningssätt.

Rollen som rådgivare – coach – handlar om att i dialog bistå kunden att hitta sin egen väg framåt snarare än att presentera färdigtuggade konsultidéer, menade hon.

Den erfarna statstjänstemannen blev i Gaia Leadership till en affärsmässig entreprenör. Ulla-Carin såg kunden och förstod värdet av sitt eget bidrag. Kanske visade sig här generna från tidigare generationer? Ulla-Carin var fallen efter några av de stora i svenskt näringsliv: farmors far var LM Ericsson.

Mötet med Afrika och åren i Zimbabwe på 1990-talet gav nya perspektiv. Ulla-Carin arbetade i ett svenskt biståndsprojekt med kompetensutveckling av nyckelpersoner inom statsapparaten. Tillsammans med maken Helge Skoog bistod de också en fri teatergrupp i Harare att utveckla sin teaterkonst. Gruppen genomförde senare en Sverige-turné med Strindbergs ”Fröken Julie”.

Ulla-Carin var civilekonom, men förhållningssättet var allt annat än snävt ekonomiskt. Ulla-Carin förstod att det är människors känslor och kultur som avgör vägvalen framöver. Hon arbetade i kulturföreningen Sällskapet Nya Idun och stod vid maken Helge Skoogs sida; vare sig det gällde improvisationer eller ”Aniara” på Soppteatern.

Vi som verkar i Gaia Leadership minns en livskraftig och otroligt nyfiken arbetskamrat, vår vän och kollega Ulla-Carin Giertz.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt