Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 21:37 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/inrikes/stort-stahej-nar-elton-john-kommer-till-sundsvall/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Stort ståhej när Elton John kommer till Sundsvall

SUNDSVALL. Det är 33 år sedan Reginald Kenneth Dwight var i Sverige första gången, två år efter att han bytt namn till Elton John och blev en megakändis. Men inte trängdes flickor i kö utanför klassiska hotell Knaust på lördagen och trånade.

Egentligen kunde fansen ha valt vilket hotell som helst i Sundsvall att hänga utanför, för flera sviter var bokade på olika håll. Inte ens arrangörerna visste säkert var han skulle bo.

Man visste inte ens när han skulle komma. Eller resa igen. Det har varit mycket hysch-hysch kring evenemanget, den svenska världspressen har anmält sitt intresse till några enkla frågor, men eftersom ingen visste när han skulle komma blev det inget av. Man visste inte ens om han hade lust att ge några enkla svar.

Ståhej har det dock varit kring hans besök. Det minsta var ett bröllopspar som bokat sviten på hotell Knaust till denna lördag. Bokningen skedde i december men nyligen fick de veta att "en olycklig dubbelbokning skett". Beskedet kom efter det att det blev klart med megastjärnan.

Större ståhej blev det för fotbollsfolket och de idrottsintresserade i Sundsvall. Förra året besöktes Idrottsparken av Robert Wells och efter det betraktades gräsmattan som ospelbar.

Nu har gamla IP byggts om, fått nytt namn, Sundsvall Park Arena, och på gräsmattan har det lagts ut ett golv, som lånats in från Tyskland, som ska klara 10 215 svarta plaststolar. Och en 60 meter lång bardisk. På det sättet ska Sundsvallsgiffarna med hedern i behåll kunna klara höstsäsongen.

Om Elton John känner till alla turer vet väl ingen, men han kommer att mötas av en entusiastisk publik, 16 000 biljetter har släppts. Och han har stått på önskelistan för det bolag som håller i alla stora evenemang i Sundsvall och som vill lansera Park Arena.

- Nu beror det på vilken som pratar om Idrottsparken, förklarar Marianne Leek. Vi använder alltid det nya namnet som nu ska etableras internationellt. Vi ska bli den stora norrländska evenemangsarenan.

Ett svar på Ullevi

- Visst, men utan löparbanor!

Om, numera sir, Elton är medveten om sin roll som dragplåster eller om han kunde ana den dragkraft han skulle få när han som fyraåring tog sina första pianolektioner 1951, eller när han satt och kämpade på kungliga musikakademin innan han blivit tonåring, är okänt.

Men lektionerna gav resultat och han har hittills sålt över sextio miljoner album, tio miljoner mer än Elvis.

bengt.falkkloo@dne.se 08-738 15 34

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt