Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 02:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/konsument/inled-helgen-med-kall-avokadosoppa/

Ekonomi

Inled helgen med kall avokadosoppa

Veckans helgmiddag inleds med en soppa, kall för ovanlighetens skull. Lagom mogen avokado är basen. Sedan dukar vi fram benfria kycklinglår stekta i ugnen med mild smak av vin, kronärtskockor och champinjoner. Kall avokadosoppa 4 förrättsportioner 2 avokador 1/2 msk pressad lime 2 smala salladslökar 1/2 vitlöksklyfta 1 dl fet yoghurt, 8–10 procent eller gräddfil 3 dl kall grönsaksbuljong av koncentrerad fond eller tärning 1 msk japansk soja 2–4 droppar tabasco ev mynta- eller korianderblad till garnering
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in