Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 11:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/kultur/antikrunda-i-sveriges-kok/

Kultur

Antikrunda i Sveriges kök

De äter mat från sex olika tidsepoker. Både goda och urläbbiga rätter från 1650 fram till 1970. I nya SVT-serien ”Historieätarna” utsätter sig programledarna Lotta Lundgren och Erik Haag för antik mat men också urgamla livsstilar som speglar Sveriges idéhistoria. Drömmen i dag är att ha fyra hektar att odla på och jaga sin egen mat. Frigöra sig från den konstlade respirator som är vår tid: Vi har pengar på ett plastkort, pengar som man fått för att man suttit hela dagen och stirrat på en bildskärm och sedan kan man köpa sin mat hemskickad i en färdig kasse. Man är som en vuxenbebis.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in