Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 08:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/kultur/det-ar-en-vidrig-sak-att-sta-som-en-likstel-fackla-av-fatalistisk-bambu-pa-ett-historiskt-museum/

KULTUR

Det är en vidrig sak att stå som en likstel fackla av fatalistisk bambu på ett historiskt museum och stirra sig blind

”vitmaktrörelsen gräver i jorden efter ord vi trodde vi hade begravt”, står det i texten här nedan. Den är ett anförande som hålls i dag, på den alternativa mässcenen Scener & Samtal på Världskulturmuseet i Göteborg, av konferenciererna Johanne Lykke Holm och Elis Burrau. En mässa för två temperament, två framtoningar klädda i sorgens och motståndets färg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.