Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Energiskt och konstnärligt uthållighetsprov

Sonja Larssons utställning ”Unfold” på Cecilia Hillström gallery för tankarna till Penelopes oändliga vävning under väntan på Odysseus hemkomst. Larssons målningar ser på håll ut som ganska ordinära abstraktioner, med geometriska och organiska former, men på nära håll ser man att de är uppbyggda av oändliga mängder tunna linjer i rött, gult, blått och rosa.

Det är ett konstnärligt uthållighetsprov, där ”trådarna” ger duken textila kvaliteter, samtidigt som målningarna kan föra tankarna till den digitala tidens ­binära bilder.

Här uppstår en dialog mellan det stora och det lilla, från makroperspektivet till mikrokosmos, som laddar målningarna med en vibrerande energi.

Resultatet är dekorativt, men hantverksmässigt drivet, som gjort för offentliga miljöer.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.