Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-16 12:57 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/kultur/ett-uttalande-som-speglar-en-bedrovlig-kvinnosyn/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

”Ett uttalande som speglar en bedrövlig kvinnosyn”

Moderna museet-aktuelle konstnären Georg Baselitz har sagt att kvinnor inte målar särskilt bra. Som reaktion på det har galleriet Hangmen Projects bjudit in några av Sveriges mest tongivande kvinnliga målare till grupputställningen ”Women don’t paint very well”.

1 Hur kändes det att läsa Baselitz citat om att kvinnor inte målar särskilt bra?

Det är ett gubbigt och töntigt uttalande givetvis, men tyvärr reflekterar det trots allt en bedrövlig kvinnosyn som är högst aktuell på många håll i vår upp och nedvända värld.

2 Ni skickade i väg en för förfrågan till ett antal konstnärer om att medverka på utställningen, vad fick ni för respons?

Det hela gick väldigt fort och vi skickade iväg ett mail till 24 konstnärer och nästan alla svarade ja med vändande mail. Som en av konstnärerna uttryckte det: ”Jag kan inte motstå att ha en sådan utställningstitel i mitt cv.”

3 Vad kommer vi att få se på utställningen?

–Ni kommer att få uppleva en bombastisk utställning med konst av enastående konstnärer från olika generationer som arbetar i olika tekniker och uttryck!

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt