Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Förlaget Volante öppnar egen ­bokhandel

Litteratur Bokförlaget Volante följer i spåren på nätbaserade bokjättar som som Adlibris och Amazon och öppnar en egen fysisk bokhandel. Butiken öppnar på lördag i Gamla stan, Stockholm, och heter kort och gott Gamla stans bokhandel.

Tobias Nielsén, Volantes vd, ser bokhandeln som förlagets ”nya vardagsrum” även om de böcker som säljs kommer från många olika förlag. Gamla stans bokhandel ska framför allt fokusera på populärvetenskap. Nielsén skriver att Volantes ambition är att ”sprida idéer, kunskap och berättelser”, och att en bokhandel blir ytterligare ett sätt att göra detta på.

Utbudet på engelska ska vara extra stort. När det gäller­ sortimentet har butiken fått hjälp av Volantes nätverk där bland andra Alexander Bard, Micael Dahlén, Fredrik ­Wikingsson och Nina Åkestam ingår.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.