Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Franska filmfestivalen i Stockholm. Tre sevärda filmer

Romantisk kärlekskarusell

4 ONSDAG

Den 17:e upplagan av den franska filmfestivalen invigs med den romantiska kärleks­karusellen ”Caprice”. Virginie Efira och Anaïs Demoustier är några av namnen på rollistan. Filmen är regisserad av Emmanuel Mouret som också medverkar vid visningen på biografen Sture i Stockholm kl 18.00. Festivalen pågår till och med den 11 maj.

Yvigt, mångbottnat drama

5 TORSDAG

Den nyligen bortgångne polske regissören Andrzej Zulawskis sista film, den yviga och mångbottnade ”Cosmos”, visas i ett samarbete mellan festivalen och Cinemateket. ”Cosmos” bygger på en roman av Witold Gombrowicz. Efter visningen på Bio Victor i Filmhuset kl 18.00 samtalar Filmfredags Helena Lindblad med den franska kritikern Alice Leroy om filmen.

Kontroversiell thriller

6 FREDAG

Den omdebatterade terrorthrillern ”Made in France” i regi av Nicolas Boukhrief skulle ha haft premiär i höstas men gick direkt till dvd efter de islamistiska attackerna i Paris i november. Den actionspäckade filmen kretsar kring en ung journalist som infiltrerar en jihadistcell, just som de planerar ett antal terrordåd i Paris. Klarabiografen kl 14.00.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.