Franska filmfestivalen i Stockholm. Tre sevärda filmer - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Franska filmfestivalen i Stockholm. Tre sevärda filmer

Romantisk kärlekskarusell

4 ONSDAG

Den 17:e upplagan av den franska filmfestivalen invigs med den romantiska kärleks­karusellen ”Caprice”. Virginie Efira och Anaïs Demoustier är några av namnen på rollistan. Filmen är regisserad av Emmanuel Mouret som också medverkar vid visningen på biografen Sture i Stockholm kl 18.00. Festivalen pågår till och med den 11 maj.

Yvigt, mångbottnat drama

5 TORSDAG

Den nyligen bortgångne polske regissören Andrzej Zulawskis sista film, den yviga och mångbottnade ”Cosmos”, visas i ett samarbete mellan festivalen och Cinemateket. ”Cosmos” bygger på en roman av Witold Gombrowicz. Efter visningen på Bio Victor i Filmhuset kl 18.00 samtalar Filmfredags Helena Lindblad med den franska kritikern Alice Leroy om filmen.

Kontroversiell thriller

6 FREDAG

Den omdebatterade terrorthrillern ”Made in France” i regi av Nicolas Boukhrief skulle ha haft premiär i höstas men gick direkt till dvd efter de islamistiska attackerna i Paris i november. Den actionspäckade filmen kretsar kring en ung journalist som infiltrerar en jihadistcell, just som de planerar ett antal terrordåd i Paris. Klarabiografen kl 14.00.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.