Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/kultur/hon-var-verkligen-en-pionjar-bade-som-kvinnlig-journalist-och-som-en-innovativ-forfattare-som/

KULTUR

”Hon var verkligen en pionjär, både som kvinnlig journalist och som en innovativ författare som förändrade sättet att skriva sakprosa på engelska.”

The New Yorkers chefredaktör David Remnick hyllar Lillian Ross som avled i onsdags, 99 år gammal. Hon är bland annat känd för briljanta porträttintervjuer med John Huston och Ernest Hemingway.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt