Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Natur och Kultur i öppet brev till Bokmässan

Efter förra årets turer kring högerextrema Nya tiders medverkan vid Bokmässan i Göteborg skickar Natur och Kulturs vd Per Almgren nu ett öppet brev till Maria Källsson, vd för Bokmässan. I brevet ställer sig Per Almgren frågande till hur väl uppmaningar till ”aktiviteter som att skrämma och hota journalister i syfte att tysta dem” stämmer överens med Bokmässans värdegrund.

I mars offentliggjordes att Nya tider åter kommer att medverka vid Bokmässan, men man har förändrat reglerna kring avtalen, så att de nu kan upphävas om ”lagbrott eller en tydlig koppling mellan hat, hot och våld” finns. I mars publicerades en film online där en man uppsöker och uppmanar andra att uppsöka journalister i sina hem. Expo rapporterade i mars att en av personerna bakom filmen är redaktör på Nya tider.

Maria Källsson, vd för Bokmässan, menar att filmen i sig inte är tillräcklig grund för att stänga av en utställare med koppling till filmen.

– Vi följer den här frågan mycket noga och vi välkomnar om den här frågan prövas juridiskt. I dagsläget ser vi inte att det finns tillräckligt tydliga anledningar att stänga av den här utställaren, men det kan komma att ändras, säger hon till DN.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.