Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 20:17 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/kultur/sarah-dawn-finer-ar-med-i-musikhjalpen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Sarah Dawn Finer är med i ”Musikhjälpen”

Det blir Sarah Dawn Finer som tillsammans med P 3-profilerna Emma Knyckare och Kodjo Akolor leder årets upplaga av ”Musikhjälpen”. Den 9 december börjar den 144 timmar långa insamlingen och trion är under denna tid instängd i en glasbur i centrala Göteborg och sänder liveradio. Projektet är ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen och i år går pengarna till kampen för att minska mödradödligheten. Kodjo Akolor är den mest rutinerade av de tre.

– Det är tredje året jag leder ”Musikhjälpen”, men jag vet fortfarande inte vad jag ska förvänta mig. Det är en rätt extrem upplevelse, säger han.

De får inte konsumera annat än flytande mat, men upplägget skrämmer varken Sarah Dawn Finer eller Emma Knyckare, som under tidigare insamlingar endast varit på besök i glasburen.

– Att sova och leva på det sättet är inget som jag själv skulle ha valt, men det gör det till ett slags gerillauppdrag, vilket lockar mer än ett vanligt programledarjobb, säger Sarah Dawn Finer.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt