Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/kultur/stoj-om-twitters-nya-maxgrans/

KULTUR

Stoj om Twitters nya maxgräns

Det har skämtats friskt om nyheten att sajten Twitter vill dubblera den maximala teckenlängden på en tweet, från de ikoniska 140 tecknen till 280. Ganska många av de skämten har handlat om att tilltaget är en skymf mot ”världens kortaste novell” – ni vet, den där självgoda om ett par oanvända bäbisskor. I själva verket har förstås Twitter ingenting emot om folk yttrar sig koncist, så länge de yttrar sig – det är deras uttalade förhoppning att detta ska få folk att twittra mer. Kanske skulle ett bättre sätt att råda bot på eventuellt minskat twittrande vara att reglera de ofta grovt rasistiska och sexistiska hot som mer eller mindre äggformade konton sprider? Att nättroll får möjlighet att breda ut sina svador över motsvarande en tredjedel av den här texten låter inte som en väg till ett sundare debattklimat. Det låter som 280 nyanser av helvetet.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt