Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/kultur/storre-plats-for-utlandsk-litteratur-i-new-york/

KULTUR

Större plats för utländsk litteratur i New York

Vissa skor är svårare att fylla ut än andra, och hans skulle lika gärna kunna vara Shaquille O’Neals, basketlegendaren med de jättelika fötterna. Det skriver New York Times om det knepiga uppdraget att efterträda Robert Silvers, grundaren av New York Review of Books som avled på sin post i våras, 87 år gammal. Valet föll på författaren Ian Buruma som säger att den första känslan var euforisk och den andra ”what the hell have I taken on?”. På frågan om han likt sin företrädare ska tillbringa även nätterna på redaktionen skrattar redaktören och svarar att ”det här var en monarki, men det kommer nog att bli lite mer demokratiskt framöver”. Världens ledande boktidskrift har 150 000 i pappersupplaga och ska lägga ännu mer kraft på nätutgåvan. Den översatta litteraturen får större plats, säger internationalisten Buruma, den har alltid varit eftersatt i USA.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt