Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-19 18:14 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/kultur/tio-nya-chefer-pa-tv-i-goteborg/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Tio nya chefer på TV i Göteborg

Sveriges Television i Göteborg möblerar om ordentligt i chefsleden.

Den färske regionchefen Jan-Åke Åkesson fick på onsdagen tio nya chefer under sig. En av dem är Gunnar Carlsson, 47 år, som blir chef för Drama/Kultur. Han är en av männen som drog i gång Göteborgs filmfestival och arbetar nu som utlandschef på Filminstitutet. Chef för nyhetsavdelningen blir Kicki Hultin, 40, känd från bland annat Rekord-Magazinet och Glashuset. Håkan Sandberg, 46, blir chef för en avdelning som kallas Samhälle/Aktualiteter/Nöje. Han har de senaste åren varit programchef vid SVT i Växjö.

För något år sedan var den interna kritiken stark mot Göteborgs-TV:s dåvarande ledning. Det talades om en hierarkisk organisation med brukspatronsmentalitet och otydlighet. Den nya organisationen har växt fram ur den kritiken, med hjälp av utomstående konsulter. Kritiken gällde också att det fanns för få kvinnliga chefer. Det blir fler nu, men inte "varannan damernas". Av de tolv i ledningsgruppen är fyra kvinnor.

En som drev kritiken var den fackligt engagerade nyhetsreportern Wiwi-Anne Johansson. Hon blir nu chef för avdelningen Film, med ansvar för fotografer, passare och filmelektriker.

(DN/TT)

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt