Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 09:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/kultur/trangt-bland-officiella-vm-latar/

KULTUR

Trångt bland ­officiella VM-låtar

Till årets fotbolls-VM i Brasilien räcker det inte med en officiell låt. Nej, samtidigt som ”We are one (Ole ola)” med Pitbull featuring Jennifer Lopez & Claudia Leite är ”official song” har ”Dar um jeito (We will find a way)” med Santana & Wyclef featuring Avicii & Alexandre Pires blivit ”official anthem”. ”Tatu bom de bola” med Arlindo Cruz är ”official mascot song” och sponsrande Coca-Cola har en egen ”offical anthem” i ”The world is ours” med Aloe Blacc x David Correy. Alla finns dock på ”One love, one rhythm. The 2014 Fifa world cup official album” (Sony).

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt