Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-19 13:38 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/kultur/valkomna-folj-med-nar-anita-goldman-traffar-israeliska-forfattare/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Välkomna! Följ med när Anita Goldman träffar israeliska författare

”Jag föddes under första intifadan och konflikten med palestinierna har alltid funnits där. Det är min verklighet”. Det sa den unga israeliska författaren Shani Boianjiu i DN:s Boklördag när hennes ”Det eviga folket är inte rädda” kom ut på svenska. Jag tänker ofta på hennes roman, nej snarare på känslan i den, när jag ser nyhetsinslag från konflikten. För att den beskrev den unga generationens djupa leda. Det här är inte deras ockupation, inte deras krig och strider.

I år är det 50 år sedan sex­dagars­kriget som blev startpunkten för den israeliska ockupationen av arabiska och palestinska områden. Kriget pågick 5–10 juni 1967. Under våren har Anita Goldman rest runt i Israel för att fråga hur de vanligtvis frispråkiga författarna förhåller sig till den känsliga ockupationen.

Läs vad de svarar på sidan 12.

Välkomna! Följ med när Anita Goldman träffar israeliska författare

Mammamusik. NPR:s podd ”All songs considered” har gjort ”A mother’s day mix” av låtar som folk skickat in och som påminner om deras mammor.

I helgen läser jag Mats Strandbergs nya roman ”Hemmet”.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt