Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ledare

Skepp ohoj

Nytt år, nya turer i bråket om Ales stenar. 2007 blev många arkeologer arga när Riksantikvarieämbetet tillverkade kompromisskyltar. Först drog RAÄ den vetenskapliga synen på skeppsättningen, men man redovisade också kort amatören Bob G Linds teori om att det är en mycket äldre solkalender.

I år har länsstyrelsen förbjudit fasta skyltar. RAÄ kompromiss är borta. I stället har Ystads kommuns guider portabla skyltar med sig. Det har Bob G Lind och hans guider också. Men de hotas av vite eftersom de inte sökt tillstånd.

Har man inget viktigare för sig på länsstyrelsen? Lind har lika stor rätt att yttra sig som någon annan. Även om han pratar persilja.Malin Siwe

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.