Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 02:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/mat-och-dryck/boudin-korv-med-franskt-ursprung-som-forekommer-i-flera-olika-kok-finns-som-t-ex-boudin-blanc-gjord/

Mat & Dryck

» Boudin.Korv med franskt ursprung som förekommer i flera olika kök. Finns som t ex boudin blanc, gjord på fläskkött och boudin noir, blodkorv.» Bratwurst.Tysk korv som oftast steks eller grillas. » Chorizo.Spansk korv som finns i varianter. Den karaktäristiska röda färgen kommer från röd paprika.» Isterband.Svensk korv med lätt syrlig smak som bland annat innehåller korngryn. Korven torkas och förekommer även lättrökt. Serveras oftast stekt, gärna med stuvad potatis.» Kabanoss.Smal korv av slaviskt ursprung, som till exempel kan användas i grytor.» Merguez.Kryddstark nordafrikansk korv, ofta gjord på lamm- ellerfårkött och smaksatt med chili. Serveras till exempel till couscousrätter.» Salami.Saltade och lufttorkade korvar. Serveras ofta i tunna skivor, tex som tilltugg, i grytor eller som smörgåspålägg.» Salsiccia.Italiensk fläskkorv, ofta smaksatt med vitlök och vitt vin.» Wienerkorv.Smal korv som är vanlig i svenska korvkiosker. Den kallas för Frankfurter i Wien .

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in