Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-16 04:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/mat-och-dryck/hall-grytan-kokande/

Mat & Dryck

Håll grytan kokande

Långkoksevangelisten Jens Linder predikar om höstens grytor och ger dem en extra guldkant med läckra tillbehör. Foto: Beatrice Lundborg Det är lustigt hur olika man kan se på saker. Somliga människor tycker att grytor är simpla och fula. De har fått för sig att långkoken – med sina murriga färger och djupa smaker – inte är fräscha och moderna. Andra, som jag, tycker att en gryta är höjden av komplexitet. Att långkok är en nästan magisk procedur där olika aromer och smaker förenas i något rikt och njutbart mmm. Dessutom är de sjudna grytorna mer populära än på länge; på var och varannan finkrog serveras härligt raffinerade gryträtter.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in