Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 12:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/nyheter/fler-roster-pa-kristersson-och-bildt/

NYHETER

Fler röster på Kristersson – och Bildt

TT Text

Moderaterna i Gävleborgs län vill se förre utrikesministern Carl Bildt som partiledare. I andra hand nominerar de Ulf Kristersson.

Fyra andra förbund kom också fram till beslut under söndagen. Moderaterna i Jämtlands län, i Skåne och på Gotland nominerar Kristersson medan Moderaterna i Kronobergs län väljer att föreslå både Ulf Kristersson och Carl Bildt, utan någon inbördes rangordning.

Under måndagen håller valberedningen ett möte då alla moderata länsförbund ska ha lämnat sina namnförslag. Ulf Kristersson har redan fått en majoritet av nomineringarna.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt