Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 16:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/nyheter/knapptyst-efter-tappet/

NYHETER

Knäpptyst efter tappet

Vad: Folkpartiets valvaka.

Var: Riksdagshusets restaurang.

Det blev alldeles knäpptyst i riksdagens tidigare så stimmiga restaurang när några hundra folkpartister tog emot valundersökningens katastrofsiffror. Partiet har enligt prognosen tappat en tredjedel av väljarna sedan succévalet 2009 då man fick dryga 13 procent i väljarstöd. Varken Sveriges mest kända EU-politiker, Marit Paulsen, eller den aktuella grisdebatten har förmått att lyfta partiet.

– Vi har motvind nu. Vi har varit ensamma om att driva en EU-positiv linje och vindarna runt om i Europa är väldigt EU-kritiska just nu, säger partisekreterare Nina Larsson.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt