Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/nyheter/lofven-vi-ska-inte-skuldsatta-manniskor/

NYHETER

Löfven: Vi ska inte skuldsätta människor

Statsminister Stefan Löfven är missnöjd med hur Kombilotteriet skött sin verksamhet. – Jag tycker illa om det, säger han.

Efter DN:s avslöjande om att social­demokratiskt ägda Kombi­lotteriet sålt lotter på kredit till skuldsatta och skickat en stor mängd kunder till Kronofogden har S-ledningen krävt förändring.

– Jag tycker illa om det. När vi fick information om det här tog vi kontakt med bolaget och sa att det här får ni reda ut. Vi ska inte skuldsätta människor med våra lotterier, vi ska inte heller ta dem till Kronofogden, säger partiledaren Stefan Löfven.

Har inte du som partiledare haft någon information om det här?

– Nej.

Vad tycker du om det?

– Ett lotteribolag har som uppgift att sälja lotter, men det ska ske med schysta regler. Jag som partiledare sitter inte och tittar på alla marknadsföringsåtgärder. Det måste bolaget sköta och det är därför det är lotteribolaget som ska reda ut det här.

– Att sälja lotter gör många folkrörelser och det ska vi fortsätta med. Jag ser inget fel med att sälja lotter, men det måste vara med schysta regler.

Är du missnöjd med hur Kombi­lotteriet har skött verksamheten?

– Jag tycker inte om att man skuldsätter personer eller drar dem till Kronofogden. Den handlingen tycker jag är fel och den får de rätta till.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt