Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/nyheter/slog-ihjal-sin-bror-straffet-sanks/

NYHETER

Slog ihjäl sin bror – straffet sänks

TT Text

En 46-årig man i Malung som fällts för att ha slagit ihjäl sin bror med en slägga får sitt straff sänkt av Svea hovrätt. Mannen döms till tre års fängelse, rapporterar lokala medier. Under utredningen framkom det att dödsoffret under lång tid trakasserat sin storebror.

I tingsrätten dömdes storebrodern till 3,5 års fängelse för grov misshandel och vållande till annans död. Till och med åklagaren ansåg att det fanns förmildrande omständigheter.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt