Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 15:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/nyheter/vansteraktivist-overklagar-dom/

NYHETER

Vänsteraktivist överklagar dom

Den 35-årige vänsteraktivisten Joel Bjurströmer Almgren som dömdes till sex år och sex månaders fängelse för försök till dråp, efter att ha knivskurit en man i samband med det bråk som uppstod efter nazistattacken mot en demonstration i Kärrtorp i december förra året, överklagar domen. Överklagan ­gäller alla delar av domen utom brott mot knivlagen, uppger nyhets­byrån Siren. 35-åringen hävdar att han handlat i nödvärn och att det inte är bevisat att han försökte döda mannen.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt