Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 14:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/pa-stan/agneta-eichenholz-sjunger-gilda-i-premiarlag-tva-i-kvall-torsdag-namn-en-fordom-om-opera-som-du/

På stan

Agneta Eichenholz Sjunger Gilda i premiärlag två i kväll, torsdag. ) Nämn en fördom om opera som du absolut inte tycker stämmer: Att man måste vara tjock för att sjunga opera. En operafördom som stämmer: Ibland blir det platt och alla står längst fram på scenkanten därför att man helt enkelt inte har något annat val eftersom orkestern spelar för starkt. Det finns vissa svårigheter inbyggda i yrket som gör att vi ibland måste offra de allra bästa sceniska eller vokala lösningarna därför att förutsättningarna är så jädra svåra. Vad fick dig att vilja bli operasångerska: På ett sätt är det mycket tack vare Folk­operan. Jag gjorde någon slags val om att jag skulle försöka satsa på sången och då fick jag mitt första jobb här. Hade jag inte fått det hade jag kanske inte fortsatt, det vet jag inte. Men jag skulle egentligen bara göra ett litet test och så fick jag rollen som Violetta i ”La Traviata” . Den bästa operaföreställning du sett: Verdis ”Nabucco” i Holland i en rysk uppsättning, för ett år sen ungefär. De sjöng helt enkelt så otroligt bra.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in