Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 07:20 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/pa-stan/ett-slag-for-kulturen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
På stan

Ett slag för kulturen

EVENEMANG / Artister från hela landet uppträder och kända politiker debatterar.

+++

Stor kulturhelg på Skeppsholmen 11-12 april med start klockan 10.30 på lördagen.

+++

AV STINA JAKOBSSON

"En fest för gudar" är titeln på kulturhelgen. Guden Dionysos (Juan Rodrigues, Jordcirkus) anför ett koppel av gudar, väsen och mytfigurer som leder publiken till olika händelser. Det blir teater, dans och sång varvat med debatter och seminarier.

- Under lågkonjunktur hotas kulturen av nedskärningar men kulturen i bred mening är själva fundamentet för samhället och är extra viktig i kristider, säger Claes von Rettig på Folkkulturcentrum som arrangerar helgen med stöd av bl a statens kulturråd.

Det blir ett späckat program med start kl 10.30 nästa lördag. Från Tornedalen i norr till Skåne i söder kommer olika amatörteatergrupper och spelar upp stycken ur sina lokala spel. Andra medverkande är bl a: Sven Lindqvist, Mikael Niemi, Ulla Lyttkens, Agneta Stark, Birger Schlaug och Stockholms kulturborgarråd Anna Lind. "Nattföreställningen "Om natten är alla stjärnor blå" med Teater Lunatix avslutar lördagen.

Under söndagen blir det bl a olika dansuppvisningar, bulgarisk kör, Gävleteatern uppträder och Lisbeth Lindeborg berättar om hur man satsar stort på kulturen i Tyskland. Helgen avslutas med en debatt uppblandad med överraskningar. Mona Sahlin, Boris Ersson, Jan Wennergren och Bo Duvhed deltar. Det gör även gubben Hummel ur Strindbergs Spöksonaten. Han har ett och annat att säga om kulturens värde i samhället.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt