Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 00:33 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/pa-stan/thriller-om-genteknik/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
På stan

THRILLER OM GENTEKNIK

Ingalilla Rydberg (t v på bilden) står för regin samt spelar rollen som professor Eva Lindermann i Riksteaterns thriller "Maries barn", som ges i Hallunda den 22 mars kl 16 inom ramen för föreställningsserien "Scensöndag". "Maries barn", som skrivits av Bengt Ahlfors och Johan Bargum, är en historia om genteknikens moraliska dilemma. I pjäsen möter vi professor Lindermann som tillsammans med sin assistent Carl Thomen (Ola Sanderfelt, tvåa från höger) sammankallar till presskonferens för att offentliggöra en banbrytande upptäckt. Men när radiojournalisten Jonas Albeck (Per Morberg, längst t h) kommer möts han av inställd presskonferens med motiveringen att professor Lindermann blivit förkyld. Jonas Albeck nöjer sig dock inte med detta besked utan börjar göra egna efterforskningar.

+++ "TORSTEN OCH TEKLA" PÅ HG 5

Anna Edlund, som gjorde huvudrollen i Marianne Ahrnes TV-serie "Flickan på stenbänken", debuterar som manusförfattare och regissör med pjäsen "Torsten och Tekla", en blandning av teater, opera och dans. Premiär den 22 mars kl 19.30 på HG 5, Hälsingegatan 5. "Torsten och Tekla", spelas av Johan Lennström och Anna Rydgren.

+++ POLSK DOCKTEATER FÖR VUXNA

Den polska teatergruppen Pinokio spelar "Eld och papper" på Marionetteatern onsdagen den 25 mars kl 19.30 och publiken utlovas "annorlunda grepp i dockteater för vuxna". Teater Pinokio använder element som eld, stearinljus, papper, snören, trådar, speglar och silhuetter. "Eld och papper" ges även den 26 mars på Polska institutet.

+++ UNDERJORDISK SAGA

Teater Lunatix ger vandringsdramat "Om natten är alla själar blå" på Blå teatern på Skeppsholmen med premiär fredagen den 27 mars kl 19.30. Pjäsen, som utspelar sig i ett obebott hus, har författats av Helena Baljos och texten, som är ett collage, innehåller fragment från bland andra James Joyce, Pär Lagerkvist, Ulrike Meinhof, William Shakespeare och Edith Södergran.

+++ Känt folk om alkohol

Kabarén "Blodet stank Rosita" har gått på turné och är nu tillbaka i Stockholm. Teater Ran tar nu med ett nytt grepp sig an det "kära, svåra och farliga" ämnet alkohol. Kabaren ges på Komediteatern och före varje speltillfälle framträder minst en känd person med en personlig betraktelse. Sålunda pratar författaren Lasse Strömstedt den 24 mars kl 15 och kl 19 samma dag är det journalisten Elisabeth af Geijerstams tur. Den 25 mars kl 19 medverkar Simonne Beckeld, assistent åt rabbinen i judiska församlingen i Stockholm. Den 26 mars kl 15 medverkar skådespelerskan Eva Carlsson och kl 19 förra statsrådet Anna-Greta Leijon. Den 27 kl 15: Pertti Koistinen, Nobba brass och nubbe och kl 19 Ingela Romare, filmregissör och Junganalytiker.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt