Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 12:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/politik/styrformagan-gar-forlorad/

SVERIGE

"Styrförmågan går förlorad"

Medlemskap i EU innebär förlust av en lång rad ekonomiskt-politiska styrmedel: penningpolitiken, finanspolitiken och näringslivspolitiken. Då blir det svårare att uppnå full sysselsättning, jämn inkomstfördelning och regional balans.

Dessa slutsatser finns i en skrift "Kan EU styra kapitalet

", som organisationen Nej till EU har gett ut som nummer 14 i sin skriftserie. Den är skriven av den norske makroekonomen Tore Thonstad, som i Norge kraftfullt tagit ställning mot ett EU-medlemskap.

(DN)

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt