Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 13:19 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/resor/manga-nyheter-bland-vinterns-skidresor/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Resor

Många nyheter bland vinterns skidresor

Sierra Nevada i Spanien, Kranjska Gora i Slovenien och Andorra är några av vinterns mest anslående skidnyheter i de sydeuropeiska bergsmassiven.

I Mont Blancs skugga växlar skidorterna som ”hittas”, försvinner och återkommer, både på den franska sidan och den italienska. Likaså är det med många skidorter i Österrike. Det är därför desto mer spännande att Sport­resor vågar sig på något annorlunda med de två skidorterna Bled och Kranjska Gora i Slovenien. Förutom familjeåkning i medelsvåra pister lockar regionen med låga ­priser, skidfabriken Elan – Ingemar Stenmarks märke – strax utanför Bled, liksom spa-anläggningar och termalbad.

Att kombinera skidåkning med andra aktiviteter är något som kommer allt mer. Sportresor försöker sig på skidor och shopping i samma paket genom utförsåkning i skatteparadiset Andorras berg och avslutande weekend i Barcelona med möjlighet att se någon av FC Barcelonas matcher. STS Alpresor främsta nyhet är skidåkning med havsutsikt i Sierra Nevadas berg i södra Spanien, bara 10 mil från Medelhavet. Katalogen utlovar solsäker åkning på upp till 3 300 meters höjd. Dessutom nära till sevärdheter som det moriska palatset Alhambra i Granada, dit utfärder ordnas.

I de italienska Dolomiterna lanserar Lion Alpin skidorten Arabba som lockar med branta väggar, men också med åkning för vanliga skidturister. Dock inget för de värsta partynissarna. I Österrike åker Sportresor och Nortlander till Sölden, som med två glaciärer garanterar snö mellan november och maj. Något för de lite mer avancerade åkarna. För familjer bland annat lämpar sig Hinter­glemm i Lions Alpins program.

I Frankrike har både Ving Alpin och Lion Alpin valt familjevänliga Les Menuires i vinter, Sembo Valmeinier och St Francois Longchamp, medan UCPA, med transportalternativet sovbuss, återkommer till Tignes. Nortlander reser till La Rosière som erbjuder såväl lugn som helikopterskidåkning.

Mer långväga skidresmål är Langleys resa till Kashmir. Ving och Sembo har tillfört kanadensiska Whistler i reseprogrammet.

Mer information på: www.sportresor.se, www.alpresor.se, www.ving.se/alpin, www.sembo.se, www.nortlander.se, 
www.langleytravel.com, www.ucpa.se 
och www.lionalpin.se

Brita Svedlund

brita.svedlund@dn.se 08-738 14 94

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt